Sesamlax med blomkålspuré

Sesamlax

Sesamlax4 st tinade laxfiléer
1 lime, skal+saft
4 msk sweetchilisås
1 tsk sesamolja
3 msk olivolja
1 msk soja
1 msk koriander
Sesamfrön

Lägg laxen i en ugnsfast form. Gör en marinad av sweetchili, lime, sesamolja, olivolja, soja och koriander. Häll marinaden över laxen och strö över sesamfrön. Grädda ca 20 minuter (200 grader)

Blomkålspuré
1 påse blomkål
salt
svartpeppar
1-2 msk creme fraiche
1-2 msk Philadelphiaost

Koka upp den frysta blomkålen i saltat vatten. Låt ånga av några minuter. Mixa och tillsätt creme fraiche och ost till en bra konsistens. Smaka av med kryddor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s