Knäckebröd med smak av lakrits och örter

Knäckebröd2 plåtar
2 dl vatten
2 msk Liquorice & Herbs (Santa Maria)
1 msk sirap
ca 5,5 dl grahamsmjöl

1 ägg
sesamfrön, vallmorfrön, pumpakärnor
Mixa vatten, örter och sirap i en matberedare några sekunder. Tillsätt mjölet, lite i taget tills degen lossnar från kanten. Dela degen i två delar och kavla ut tunt. Nagga med en gaffel för att undvika bubblor och skär sedan degen i 4*10 cm stora bitar.

Pensla med uppvispat ägg, strö över frön/kärnor och lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 5 min (225 grader). När båda plåtarna är gräddade, sänk värmen till 100 grader och torka bitarna ca 90 minuter.

Annons

1 tanke på “Knäckebröd med smak av lakrits och örter

  1. Pingback: Sallad med rödbetor och chevré | ankisgodsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s