Premiär för egna dumplings. Lite pillrigt men väldigt gott. Är lite osäker på antal portioner med skulle tro att det här räcker till 3-4 stycken.
Deg
4 dl vetemjöl
3 dl kokande vatten
Blanda mjöl och vatten till en deg. Knåda på ett mjölat bakbord tills den blir smidig. Låt vila minst en halvtimma.
Sås
6 msk Maggiesoja
3 tsk sesamolja
3 msk ättikssprit
3 msk socker
4 tsk finhackad röd chili
3 pressade vitlöksklyftor
3 finhackade salladslökar (ej blasten)
Rör ihop ingredienserna till såsen och låt stå. Gör mycket sås, den är underbar!
Kycklingfyllning:
150 g kycklingfilé
salt/peppar
2 tsk finhackade ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
2 droppar sesamolja
ev, färsk koriander
Mixa kycklingen till färs och blanda ner övriga ingredienser.
Svampfyllning:
4-5 champinjoner
En näve färsk spenat
10-15 cm hackad purjolök, gröna delen
1 msk maizena
0,5 msk soja
1 cm riven ingefära
1 tsk farinsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Hacka champinjonerna och fräs i olja tillsammans med spenaten. Ta bort från värmen och blanda resterande ingredienser.
Ta fram degen och kavla ut den tunt. Stansa ut rundlar (ca 10 cm i diameter). Lägg två teskedar av fyllningen i mitten, pensla med lite vatten längs kanten och vik sedan degen dubbel. Tryck till och vecka kanten.
Lägg ner några dumplings i taget i kokande vatten, alt ångkoka tills de är färdiga, 10-15 minuter. Servera med såsen.