Löjrom funkar alltid!

Parmesanflarn med löjrom och citroncreme
(ca 8-10 p)
Parmesanflarn250 g grovriven parmesan
1 burk löjrom
1 röd finhackad lök
rivet skal från 1 citron
2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
basilika/persilja

Sätt ugnen på 250 grader. Fördela osten i ringar på ett bakplåtspapper och grädda ca 5 min till de får en gyllene färg.

Rör ihop creme fraiche, citron och smaka av med salt/peppar. Lägg en klick på varje flarn, toppa med lök, löjrom och något grönt.

Chicken Tikka Masala basmatiris, 4 port.
4 kycklingfileér
Chikken TikkaMarinad
1 msk färsk ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, pressade
1.5 tsk kumminpulver
1.5 tsk korianderpulver
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk chilipulver
1.5 tsk garam masalapulver
1.5 tsk paprikapulver
1 msk citronsaft
1.5 msk olja
2.5 dl naturell yoghurt
1 nypa salt
2 tsk torkad mynta
1 msk färsk mynta, finhackad

Sås
150 g smör
0.5 st gul lök, finhackad
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk vitlök, finhackad
8 st färska tomater, finhackade
3 msk tomatpuré
1.5 dl naturell yoghurt
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
3 msk kokospulver
2 msk mandelpulver
2 msk finmalda cashewnötter
2 msk honung
1 tsk kumminpulver
1 tsk korianderpulver
1 tsk paprikapulver

Blanda alla ingredienserna till marinaden och marinera kycklingfiléerna i 3-4 timmar.
Smält smöret och bryn löken, vitlök och ingefära gyllenbrunt. Tillsätt de finhackade tomaterna och vattnet och låt koka i 3-4 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, kokospulver, mandelpulver, cashewpulver, kumminpulver, korianderpulver och paprikapulver. Koka ytterligare i 5-8 minuter.
Tillsätt till sist yoghurt och grädde och sjud några minuter till.

Ta upp kycklingfiléerna och grilla i ugn, (175 grader) cirka 8 minuter. Skär den grillade kycklingen i 1,5-2 cm tjocka bitar och blanda ner i den varma såsen.  Låt allt sjuda några minuter.

Servera med ris och garnera med färsk koriander, lite Garam Masalapulver och ev. nötter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s