Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne
Börja med att göra pastadegen, den ska vila minst 60 minuter.

SkaldjurslasagneRäkfond
skalet från räkor, 650 g
1/2 röd lök
1/2 purjo
2 morötter
1-2 msk tomatpuré
1 skvätt sherry
1 lagerblad
vitpepparkorn
torkad timjan

Stek allt i smör/olja under några några minuter. Avsluta med att hälla över lite sherry och flambera. Lägg över allt i en kastrull och häll på vatten så att det täcker blandningen. Tillsätt lagerblad, peppar och timjan. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 minuter. Sila bort skalen och ställ tillbaka på plattan. Sjud tills det är reducerat till ca 1/3.

Tomatsås
5 stora tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl kräftfond
1 dl vitt vin
1 msk hackad färsk basilika
timjan
ev. lite farinsocker

Mixa tomaterna i en matberedare.
Fräs lök och vitlök några minuter i en kastrull. Lägg ner resten av ingredienserna och låt puttra minst 15 minuter. Smaka av med salt/peppar. Ställ åt sidan.

Grönsakssås:
3 dl fiskbuljong
3 schalottenlökar
2 dl vitt vin
2,5 dl grädde
salt
1-2 tsk cayennepeppar
citronsaft efter smak
1 squash
2 morötter
650 gram oskalade räkor
1 burk kräftstjärtar i lag
Parmesanost

Hacka löken fint och stek i lite olja. Häll på vin och buljong och låt koka ca 10 minuter. Häll sedan ner grädde, salt, cayenne och citron. Låt småkoka några minuter. Stek under tiden de hackade grönsakerna i lite olivolja. Tillsätt skaldjuren häll sedan över såsen och blanda ihop. Smaka av med salt/peppar.

Varva såserna med lasagneplattorna i en ugnssäker form. Avsluta och börja med grönsakssåsen. Toppa med riven parmesan. Skjutsa in i ugnen ca 30 minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s