Det här med egen pasta är inte så dumt.. Inte så svårt heller faktiskt…
Färsk lax
salt/peppar
smör/olja
Basrecept på hemgjord pasta, 4 port
3 dl vetemjöl (hälften durumvetemjöl)
2 msk olivolja
1 ägg + 1 äggula
2 msk vatten
1/2 tsk salt
Lägg en hög mjöl på bordet och kläck äggen i en grop i mjölet. (Jag tog bara durumvete, ta isf lite mindre…) Häll över olja, vatten och salt och knåda en fast och slät deg. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om degen absolut inte går ihop. Fortsätt sedan att knåda i ca 10 minuter.
Slå in degen i plastfolie och låt vila i ca en timma. Kavla ut eller använd dig av en pastamaskin för att göra den sortens pasta du vill. Lägg ner i kokande vatten, någon/några min.
Vänd ner pesto i pastan och servera med stekt lax. Glöm inte salt/peppar och en god sallad.
Pesto
1 stor vitlöksklyfta
50 gram rostade pinjenötter
1/2 kruka basilika
parmesanost
olivolja
Mixa ost, vitlök och basilika först. Tillsätt sedan de rostade nötterna och mixa en kort stund. Efter det häller du över olivolja till den konsistens du vill.
Pingback: Skaldjurslasagne | ankisgodsaker