Lyxlunch till mig själv, för att jag är värd det!

Rättning av nationella prov, inlärning av två GRIT-koreografier samtidigt som jag försöker att vila bort min förkylning kräver något extra: God mat! Testade att göra räkcannelloni med vitvinssås till lunch och det blev väldigt, väldigt gott.

RäkcannelloniCannelloni/färska lasagneplattor
Parmesan

Sås:
3 dl fiskbuljong
1-2 schalottenlökar
2 dl vitt vin
2,5 dl grädde
salt
1-2 tsk cayennepeppar
citronsaft efter smak

Hacka löken fint och stek i lite olja. Häll på vin och buljong och låt koka ca 10 minuter. Häll sedan ner grädde, salt, cayenne och citron. Låt småkoka några minuter.

FyllningFyllning:
2 morötter
1 liten squash
1 röd paprika
olivolja
300g skalade räkor
2-3 schalottenlökar

Hacka grönsakerna i små bitar (de ska få plats i rören sen..)
Stek i olivoljan några minuter. Blanda sedan ner nästan all sås, riven parmesan och räkorna. Smaka av och krydda efter behov.

Fyll rören och lägg i en ugnsfast form. Häll över den sparade såsen alt. lite av fyllningen över rören. Toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s