Två goda

Creme Ninon med nöttopping
Vilken underbar grön ärtsoppa! Det receptet vi använde var inte så bra, så vi pimpade den rätt mkt och jag minns inte riktigt hur. Återkommer med ett
bra recept senare.

Creme NinonOst- och nöttopping
1 del riven parmesan
1 del hackade, rostade hasselnötter
1 del hackade, osaltade cashewnötter
Blanda ihop och lägg som små flarn på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 225 grader tills de fått lite färg.

Torskrygg med en himla massa godsaker

TorskryggPalsternackschips
2 palsternackor
olja, salt

Skär tunna skivor av palsternackan och blanda med olja. Fritera i ugnen, 225 grader, ca 20-30 minuter. Häll upp i ett durkslag som är täckt med papper så att oljan får rinna bort. Salta.

Rårörda lingon
2,5 dl lingon
1 dl strösocker

Blanda lingon och socker, rör tills sockret löst sig. Låt stå.

Hasselbackspotatis
potatis
smör
salt/peppar
ströbröd

Pepparrotscrème
2 dl crème fraiche
2 msk pepparrot, riven
1 msk citronjuice
salt och vitpeppar

Stekta kantareller
Stek svampen i smör, krydda.

Torskrygg
Stek fisken på låg värme, ej för länge

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s