Pizza på Mats vis

Fyllningen läggs på efter gräddning vilket gör att smakerna känns mycket tydligare. Tack för tipset Mats Eliasson! Jag gjorde degen kolhydratsfattig, men det kan man ju välja själv:)

Pizzabotten, 2 plåtar (8-12 portioner)
Pizza
200 g riven parmesanost
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt

Tomatsås
passerade tomater
tomatpuré
vitlök
basilika
salt/svartpeppar

Stek vitlöken i en panna och itllsätt övriga ingredienser. Låt puttra några minuter och ställ sedan åt sidan så att det får svalna.

Fyllning:
Fyllningriven ost med mycket smak
ädelost
rökta musslor
räkor stekta i olja, vitlök och basilika
champinjoner stekta i vitlök och smör
kalkon
Parma- eller Serranoskinka
Fyllninggoda oliver
rostade pinjenötter
röd lök
färsk sparris, grillad i panna
tomater
basilika
ruccolasallad
Vitlökssås (creme fraiche blandat med vitlök+salt)
Creme fraiche

Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp. Tillsätt osten och låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar och grädda i ugnen ca 15 minuter, 175 grader.

Höj värmen till 250 grader och lägg på tomatsåsen på bottnarna. Grädda några minuter till.

Fördela sedan valfri fyllning och öppna en flaska rött så är lördagskvällen räddad!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s