Fyllningen läggs på efter gräddning vilket gör att smakerna känns mycket tydligare. Tack för tipset Mats Eliasson! Jag gjorde degen kolhydratsfattig, men det kan man ju välja själv:)
Pizzabotten, 2 plåtar (8-12 portioner)
200 g riven parmesanost
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
Tomatsås
passerade tomater
tomatpuré
vitlök
basilika
salt/svartpeppar
Stek vitlöken i en panna och itllsätt övriga ingredienser. Låt puttra några minuter och ställ sedan åt sidan så att det får svalna.
Fyllning:
riven ost med mycket smak
ädelost
rökta musslor
räkor stekta i olja, vitlök och basilika
champinjoner stekta i vitlök och smör
kalkon
Parma- eller Serranoskinka
goda oliver
rostade pinjenötter
röd lök
färsk sparris, grillad i panna
tomater
basilika
ruccolasallad
Vitlökssås (creme fraiche blandat med vitlök+salt)
Creme fraiche
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp. Tillsätt osten och låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar och grädda i ugnen ca 15 minuter, 175 grader.
Höj värmen till 250 grader och lägg på tomatsåsen på bottnarna. Grädda några minuter till.
Fördela sedan valfri fyllning och öppna en flaska rött så är lördagskvällen räddad!