En lite annorlunda caesarsallad som Anna och Andreas bjöd på en fredag. Receptet fanns i DN och nu görs den, +-olika saker, flitigt även hemma hos mig.
Sallad, 4 pers
3 skivor surdegsbröd
2-3 kycklingfileér
rapsolja
1 burk svarta bönor, sköljda
1 avokado
50 g rostade pinjenötter
50 g parmesanost, grovt riven
2 krukor romansallad
1 påse machesallad
Skär brödet i tärningar och blanda med olja. Stek i panna tills de blir frasiga.
Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek/ugnsbaka tills de är färdiga. Skär i mindre bitar.
Dressing
2 sardellfileer, ersätt ev. med salt..
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rapsolja
1 dl matyoghurt
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestershiresås
salt/peppar
Mosa sardellerna med en gaffel och tillsätt äggula samt pressad vitlök. Vispa i oljan, lite i taget, till en smidig konsistens. Vispa ner yoghurt. Krydda med senap, worcestershiresås, salt och peppar.