Matig caesarsallad

En lite annorlunda caesarsallad som Anna och Andreas bjöd på en fredag. Receptet fanns i DN och nu görs den, +-olika saker, flitigt även hemma hos mig.

Sallad, 4 pers
Caesarsallad3 skivor surdegsbröd
2-3 kycklingfileér
rapsolja
1 burk svarta bönor, sköljda
1 avokado
50 g rostade pinjenötter
50 g parmesanost, grovt riven
2 krukor romansallad
1 påse machesallad

Skär brödet i tärningar och blanda med olja. Stek i panna tills de blir frasiga.
Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek/ugnsbaka tills de är färdiga. Skär i mindre bitar.

Dressing
2 sardellfileer, ersätt ev. med salt..
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rapsolja
1 dl matyoghurt
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestershiresås
salt/peppar

Mosa sardellerna med en gaffel och tillsätt äggula samt pressad vitlök. Vispa i oljan, lite i taget, till en smidig konsistens. Vispa ner yoghurt. Krydda med senap, worcestershiresås, salt och peppar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s