4 pers
1 kg kycklingfiléer
1 dl färsk parmesan
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
1/2 dl soltorkade tomater
färska champinjoner, (vitlök)
1/2 kruka färsk basilika
olivolja, salt, peppar
Sallad
färsk sparris
sockerärtor
Koka ihop en sås av vin, grädde och kycklingfond. Smaka av med salt och peppar och låt puttra tills den ska användas. Skär kycklingen kryddad med salt och peppar i olivolja och/eller smör tills den nästan är genomstekt. Lägg ner kycklingen i en ugnsfast form. Stek champinjonerna i olja och ev. pressad vitlök och lägg över kycklingen tillsammans med de strimlade tomaterna. Lägg ner basilikan och den rivna osten. Häll till sist över såsen och grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 min. Dela sparrisen i mindre bitar och koka några minuter tillsammans med sockerärtorna i lättsaltat vatten. Stek grönsakerna i en grillpanna/stekpanna strax innan servering, salta. Servera med sallad.