Kycklinggratäng med parmesan och basilika

4 pers
1 kg kycklingfiléerKycklinggratäng med parmesan och basilika
1 dl färsk parmesan
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
1/2 dl soltorkade tomater
färska champinjoner, (vitlök)
1/2 kruka färsk basilika
olivolja, salt, peppar

Sallad
färsk sparris
sockerärtor

Koka ihop en sås av vin, grädde och kycklingfond. Smaka av med salt och peppar och låt puttra tills den ska användas. Skär kycklingen kryddad med salt och peppar i olivolja och/eller smör tills den nästan är genomstekt. Lägg ner kycklingen i en ugnsfast form. Stek champinjonerna i olja och ev. pressad vitlök och lägg över kycklingen tillsammans med de strimlade tomaterna. Lägg ner basilikan och den rivna osten. Häll till sist över såsen och grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 min. Dela sparrisen i mindre bitar och koka några minuter tillsammans med sockerärtorna i lättsaltat vatten. Stek grönsakerna i en grillpanna/stekpanna strax innan servering, salta. Servera med sallad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s