Årets omgång bestod av kokoskulor, fudge, vit chokladtryffel och lakritsflarn.
Lakritsflarn
mörk choklad 70 %
lakritspulver
blandade nötter, hackade
aprikoser
Smält chokladen i vattenbad och blanda ner alla ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar.
Vit chokladtryffel 25 st
1 citron, rivet skal
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
1/2 vaniljstång
200 g vit choklad
Till garnering
200 g vit choklad
Skrapa ut fröna ur vaniljstången och koka upp tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.
Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör slät och låt stelna i kylen ca 1 timma.
Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
Smält chokladen i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.