Julgodis

Årets omgång bestod av kokoskulor, fudge, vit chokladtryffel och lakritsflarn.

JulgodisLakritsflarn
mörk choklad 70 %
lakritspulver
blandade nötter, hackade
aprikoser

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner alla ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar.

Vit chokladtryffel 25 st
1 citron, rivet skal
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
1/2 vaniljstång
200 g vit choklad
Till garnering
200 g vit choklad

Skrapa ut fröna ur vaniljstången och koka upp tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.
Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör slät och låt stelna i kylen ca 1 timma.
Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
Smält chokladen i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s