MUMS, det här brödet/kexet är helt fantastiskt gott. Det kommer jag att göra många gånger.
1 dl solrosfrön
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
3 msk fiberhusk
1 tsk flingsalt
1/2 dl kokosfett
2 1/2 dl hett vatten
Häll vattnet i en liten kastrull och lägg ner kokosfettet. Låt kokosfettet smälta ner i vattnet.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och häll över kokosvattnet. Rör ordentligt tills allt blandats. Det tjocknar ganska snabbt.
Häll ut allt på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut den med hjälp av en degspade.
Grädda i mitten av ugn (150 g), 30 minuter. Ta ut plåten och dela i så stora bitar du vill ha. Grädda sedan i 30 minuter till. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar minst 2 timmar, helst över natten.