3-4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
300 g Quornfärs
salt, peppar
1/2 röd chili
1/2 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 msk chilisås
1 msk ajvar relish
1/2 msk grönsaksfond
1,5 dl grädde
basilika
salt, svartpeppar
1 aubergine
olivolja
150 g fetaost
1 röd paprika
Sätt ugnen på 225 g. Bryn den hackade löken. Lägg ner färs och krydda. Blanda ner hackad chili,tomater, puré, chilisås, ajvar, fond och grädde. Krydda och låt koka ca 15 min.
Skiva auberginen på längden så att de blir lasagneplattor. Lägg ett lager färs i botten på en ugnsform. Lägg på plattor och ringla över lite olja. Salta/peppra och smula över lite ost och basilika. Lägg på resten av färsen och ett lager plattor till. Olja, krydda och toppa med smulad ost. Gratinera ca 30 min.