Ugnsbakad kyckling med salsa verde

4 portioner
Marinad:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
salt, svartpeppar
4 kycklingfileér

50 g sallad
150 gram fetaost
1/2 granatäpple
1/2 citron
1 dillkvist

Salsa verde
1/2 kruka basilika
3 persiljekvistar
3 dillkvistar
1 dl cashewnötter
1/2 citron
2 msk olivolja
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda marinaden och låt kycklingen dra minst 30 minuter. Lägg ner kycklingen i en ugnsform tillsammans med marinaden. Ugnsbaka 20-30 min.

Blanda basilika, persilja, dill och cashew i en matberedare. Dela citronen och pressa saften från den ena halvan över. Skär den andra i skivor. Tillsätt olja och mixa. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Fördela salladen på en tallrik och toppa med ost coh granatäppelkärnor. Lägg på kyckling och en klick salsa verde. Dekorera med citron och dill.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s