4 portioner
Marinad:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
salt, svartpeppar
4 kycklingfileér
50 g sallad
150 gram fetaost
1/2 granatäpple
1/2 citron
1 dillkvist
Salsa verde
1/2 kruka basilika
3 persiljekvistar
3 dillkvistar
1 dl cashewnötter
1/2 citron
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda marinaden och låt kycklingen dra minst 30 minuter. Lägg ner kycklingen i en ugnsform tillsammans med marinaden. Ugnsbaka 20-30 min.
Blanda basilika, persilja, dill och cashew i en matberedare. Dela citronen och pressa saften från den ena halvan över. Skär den andra i skivor. Tillsätt olja och mixa. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Fördela salladen på en tallrik och toppa med ost coh granatäppelkärnor. Lägg på kyckling och en klick salsa verde. Dekorera med citron och dill.