En riktigt, riktigt god paj!
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl, fullkorn
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
0.5 dl matolja
3 msk kallt vatten
Blanda ihop pajdegen och låt stå kallt minst 30 minuter. Förgrädda ca 10 min (175 grader), och låt sedan svalna.
Fyllning:
100 g kallrökt lax
100 gram västerbottenost
100 g räkor, skalade
svartpeppar
Äggstanning:
3 st ägg
2.5 dl sojagrädde
1 dl mjölk
salt
Häll ner fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda ca 40 minuter.
Hollandaisesås:
3 st äggulor
300 g smör
2 msk vatten
citronsaft
salt
svartpeppar
cayennepeppar
Smält smöret och låt svalna. Vipsa äggulor och vatten på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Det ska bli tjockt och vitt. Häll sedan ner lite smör i taget under omrörning. (Ej det i botten). Smaksätt med citron, salt, cayennepeppar och svartpeppar.
Servera med sallad!