Lax- och räkpaj med hollandaisesås

En riktigt, riktigt god paj!

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl, fullkorn
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
0.5 dl matolja
3 msk kallt vatten

Blanda ihop pajdegen och låt stå kallt minst 30 minuter. Förgrädda ca 10 min (175 grader), och låt sedan svalna.

Fyllning:
100 g kallrökt lax
100 gram västerbottenost
100 g räkor, skalade
svartpeppar
Äggstanning:
3 st ägg
2.5 dl sojagrädde
1 dl mjölk
salt

Häll ner fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda ca 40 minuter.

Hollandaisesås:
3 st äggulor
300 g smör
2 msk vatten
citronsaft
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Smält smöret och låt svalna. Vipsa äggulor och vatten på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Det ska bli tjockt och vitt. Häll sedan ner lite smör i taget under omrörning. (Ej det i botten). Smaksätt med citron, salt, cayennepeppar och svartpeppar.

Servera med sallad!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s