Nyttiga cannelloni

Tomatsås
1 paket körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
färsk basilika
0.5 röd chili
1 squash
0.5 paket fetaost
1 påse färsk spenat
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
1 dl sojagrädde
parmesanost av god kvalitet

Fräs vitlök och chili i lite olivolja, tillsätt tomater och basilika och låt puttra på svag värme ca 30 minuter. Salta.

Fräs vitlök och lök i lite olivolja. (Vitlöken får inte ta färg då blir den besk.) Lägg ned spenaten och vänd runt ca 3 minuter.
Hyvla squash i långa band. Försök får dem så breda och hela som möjligt.

Lägg 1 alt 2 band av zucchini tätt ihop. Klicka på lite spenat och en liten bit fetaost, rulla ihop. Lägg ner i en ugnsfast smörjd form med skarven nedåt. Slå över tomatsåsen, grädde, hyvlad parmesanost, salt och peppar. Gratinera i ugn ca 40 minuter, 175 grader.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s