Falafel

300 gram torkade kikärtor
olivolja
1 lök
2 vitlöksklyftor
röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 dl persilja
1 ägg
lite maizena

Lägg kikärtorna i vatten över natten.
Häll bort vattnet och koka dem i nytt vatten under lock ca 45 min. Häll av vattnet och mixa till en grynig massa.
Fräs olja, lök, vitlök, chili, koriander och spiskummin ca 3 min. Blanda ner kikärterna, ägg, maizena, salt och finhackad persilja.
Forma små bollar och stek dem i olja.

Servera med pitabröd, sallad och myntasås.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s