Silviakaka

Skulle ut och springa men himlen öppnade sig precis när det var dags så det blev det lite bak istället….Kan man inte träna kan man ju äta istället:) En god klassiker blev det, Silviakaka.

2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst.  Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll ner vatten och rör till en jämn smet. Häll ner i en smord form med löstagbar botten.  Gräddas i 175 grader, ca 30 minuter.

Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos

Smält smör, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s