Skulle ut och springa men himlen öppnade sig precis när det var dags så det blev det lite bak istället….Kan man inte träna kan man ju äta istället:) En god klassiker blev det, Silviakaka.
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll ner vatten och rör till en jämn smet. Häll ner i en smord form med löstagbar botten. Gräddas i 175 grader, ca 30 minuter.
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos
Smält smör, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.