Kycklingspett med risotto

Kycklingfilé
Olivolja
Citronolja
soja
pressad citron
1 vitlöksklyfta
riven ingefära
salt/svartpeppar

Strimla kycklingen och låt den ligga i marinaden över natten. Trä på grillspett och skjutsa in dom i ugnen ca 20 minuter.

Risotto 6 pers
5 dl Arborioris
6-8 schalottenlökar
1 dl olivolja
gurkmeja
3 dl vitt torrt vin
ca 1.5 l hönsbuljong, varm

Sparris

Stek den finhackade löken mjuk i oljan. Den ska inte ta färg. Vänd ner riset och låt rosta 2-3 minuter. Häll ner gurkmeja och det vita vinet. Låt vinet dunsta bort nästan helt innan du häller ner lite av buljongen. Låt puttra på svag värme, fyll på med buljong regelbundet. Risotton är färdig efter 25-30 min.

Servera tillsammans med färsk sparris som du stekt i grillpanna några minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s