Tant Ullas biskvier

När jag var liten var jag ofta hos mormors och morfar i Stuvsta, det bästa stället man kunde vara på. Vår granne där, tant Ulla är en mästare på att baka och vi fick alltid minst sju sorters kakor när vi hälsade på henne, vilket blev ganska ofta:)  Det här var en av mina favoriter.

Botten:
200 gram sötmandel, malen
5 dl florsocker
4 äggvitor

Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner florsocker och mandel. Grädda i ugnen ca 12 min, 175 grader. Låt kallna.

Fyllning:
30 gram smör
1/2 msk vetemjöl
1/2 dl starkt kaffe

Smält smör, blanda ner mjöl och häll sedan över kaffet. Låt koka upp och låt svalna.

1 äggula
1/2 msk grädde
Blanda ner i den avsvalnade smörblandningen.

75 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk florsocker
Blanda ihop, häll ner i blandningen och vispa hårt med elvisp så att den inte skär sig.

Lägg smörkrämen mellan två bottnar och förvara kallt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s