Pilgrimsmusslor med löjrom
Pilgrimsmusslor
salt/svartpeppar
löjrom
citron
färsk pepparrot
schalottenlök
Finn crisp/grovt bröd
Stek musslorna i olja i en mycket het panna. Ca 40 sek/sida.
Låt kallna. Dela varje mussla så att de blir tunnare. Lägg på löjrom, pressad citron, riven pepparrot och hackad lök. Lägg musslan på en bit Finn crisp eller grovt bröd.
Kyckling med ädelostsås och grönsaker
Kycklingfilé
salt/peppar/smör
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vispgrädde
140 gram ädelost
1-2 msk kycklingfond
morötter
sockerärtor
ris
Dela kycklingen i mindre bitar, salta/peppra och bryn i smör. Lägg bitarna i en form. Häll ner grädden i pannan och smula ner osten. Låt den smälta helt. Häll ner fonden och låt allt puttra några minuter. Häll blandningen över kycklingen och skjutsa in allt i ugnen ca 20 min, 225 grader.
Dela morötterna i stavar och låt koka i saltat vatten tills de blir lite mjuka. Lägg ner sockerärtorna och låt koka ca 3 minuter till. Häll av vattnet och låt dunsta av. Stek grönsakerna i lite smör strax innan servering.
Västerbottensmör
Blanda rumsvarmt smör med riven västerbottenost. Smaka av med salt.