Falafel med myntasås

Falafel, ca 20 st.
2 burkar  kikärtor
2  vitlöksklyftor
1 gul lök
2 tsk  sambal oelek
4 tsk spiskummin
2 tsk  sesamolja
2  ägg
4 msk maizena
salt
nymald svartpeppar
Myntasås
3 dl  matyoghurt
3 msk  färsk mynta, hackad
1-2 st  vitlöksklyfta(or), hackad
0,5-1 tsk  flytande honung
salt
Hacka myntan och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Skölj kikärtorna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt vitlöksklyftan, lök, sambal oelek, spiskummin och sesamolja. Kör till en grov massa. Tillsätt ägget och kör lite till. Rör i maizena, salt och peppar.

Forma bollar och klicka ut i en varm stekpanna. Stek 2 minuter på varje sida.

Servera med pitabröd och sallad.
Annons

2 tankar på “Falafel med myntasås

  1. Pingback: Räksallad, falafel och lite tunnbröd… | ankisgodsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s