2 burkar kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 tsk sambal oelek
4 tsk spiskummin
2 tsk sesamolja
2 ägg
4 msk maizena
salt
nymald svartpeppar
1 gul lök
2 tsk sambal oelek
4 tsk spiskummin
2 tsk sesamolja
2 ägg
4 msk maizena
salt
nymald svartpeppar
Myntasås
3 dl matyoghurt
3 msk färsk mynta, hackad
1-2 st vitlöksklyfta(or), hackad
0,5-1 tsk flytande honung
salt
3 dl matyoghurt
3 msk färsk mynta, hackad
1-2 st vitlöksklyfta(or), hackad
0,5-1 tsk flytande honung
salt
Hacka myntan och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Skölj kikärtorna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt vitlöksklyftan, lök, sambal oelek, spiskummin och sesamolja. Kör till en grov massa. Tillsätt ägget och kör lite till. Rör i maizena, salt och peppar.
Forma bollar och klicka ut i en varm stekpanna. Stek 2 minuter på varje sida.
Servera med pitabröd och sallad.
Pingback: Räksallad, falafel och lite tunnbröd… | ankisgodsaker
Mynta är så gott!! 😀