Lördagslyx

Testade för första gången att göra en tacopaj, vilken hit! Jag längtar redan till lunchen i morgon. Pajdegen blev lite tjock så nästa gång gör den i en större form. Lyxade till det med efterrätt också, glass med choklad/lakritssås.

Pajdeg:
2 dl dinkelsikt,fullkorn
2 dl vetemjöl
50 gram smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1.5 dl filmjölk

Mixa allt i matberedaren och förgrädda ca 10 min, 225 grader.

Fyllning:
Quornfärs
1 gul lök
1 påse taco kryddmix
2.5 dl vatten
6 feferoni
2 tomater

Stek färs och lök. Blanda ner kryddan och vattnet och låt puttra tills vattnet försvunnit. Häll färsen i det förgräddade pajskalet. Hacka tomater och feferoni och lägg ovanpå färsen.

Topping:
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
3 vitlöksklyftor

Blanda allt och lägg överst i formen. Grädda ca 15 minuter, 250 grader.

Glass med choklad/lakritssås

Mangosorbet
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten
6 st turkisk peppar
hallon

Blanda kakao, socker och vatten och låt det koka upp. Lägg ner dom krossade godisarna och låt puttra ca 5 min. Rör om hela tiden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s