Testade för första gången att göra en tacopaj, vilken hit! Jag längtar redan till lunchen i morgon. Pajdegen blev lite tjock så nästa gång gör den i en större form. Lyxade till det med efterrätt också, glass med choklad/lakritssås.
Pajdeg:
2 dl dinkelsikt,fullkorn
2 dl vetemjöl
50 gram smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1.5 dl filmjölk
Mixa allt i matberedaren och förgrädda ca 10 min, 225 grader.
Fyllning:
Quornfärs
1 gul lök
1 påse taco kryddmix
2.5 dl vatten
6 feferoni
2 tomater
Stek färs och lök. Blanda ner kryddan och vattnet och låt puttra tills vattnet försvunnit. Häll färsen i det förgräddade pajskalet. Hacka tomater och feferoni och lägg ovanpå färsen.
Topping:
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
3 vitlöksklyftor
Blanda allt och lägg överst i formen. Grädda ca 15 minuter, 250 grader.
Glass med choklad/lakritssås
Mangosorbet
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten
6 st turkisk peppar
hallon
Blanda kakao, socker och vatten och låt det koka upp. Lägg ner dom krossade godisarna och låt puttra ca 5 min. Rör om hela tiden.