Rostad paprikasoppa

6 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 mogna tomater, urkärnade och skalade
1.2 liter grönsaksbuljong
2 msk creme fraiche
1/2 röd chili
1 näve färsk basilika
salt

Rosta paprikorna i ugnen (175 grader) ca 30 min. Lägg dom i en skål täckte med plastfolie och låt stå minst 15 minuter.

Lägg ner hackad lök och pressad vitlök i en gryta och stek i lite olja under några minuter. Tillsätt tomaterna, skalade och urkärnade och buljongen. Låt sjuda ca 10 minuter.

Skala paprikorna och ta bort kärnorna. Mixa i en matberedare tillsammans med creme fraiche. Tillsätt sedan buljongen, chilin och basilikan. (Lite i taget om du har en liten matberedare som mig…annars svämmar det över:) Häll över den färdigmixade soppan i grytan och smaka av med salt.

Servera med en klick creme fraiche, basilika och ett gott bröd.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s