En grymt god söndagsmiddag som jag definitivt kommer att göra fler gånger. Mums!
Färsbollar:
400 gram vegefärs
0.5 dl ströbröd
0.5 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
smör
salt/peppar
socker
Sås:
4 dl grädde
1 buljongtärning
1-2 tsk soja
salt/peppar
Maizenaredning
Blanda ströbröd, grädde och ägg. Låt stå en stund. Hacka löken och stek den i smör, socker, salt och peppar. Häll löken i ströbrödsblandningen och mixa. Blanda ner den tinade färsen och smaka ev av med salt/peppar. Forma runda bollar och stek.
Tag ur de färdiga färsbollarna och häll i lite grädde i stekpannan. Häll över i en kastrull och blanda ner buljong, soja och kryddor. Red tills du får en lagom tjocklek.
Grönsakspuré:
broccoli
blomkål
creme fraiche
salt/peppar
Koka grönsakerna ca 5 min. Mixa och rör ner creme fraiche och kryddor.