Filodegspaj

I lördags bestämde min dotter Jenniefer och jag oss för att testa en ny paj. Jenniefer som inte tycker om fisk (förutom fiskpinnar) tyckte t.o.m att det blev god…bara det inte var för stora fiskbitar. Det var rätt många ark i en förpackning så fick göra efterätt av de som var kvar. Ibland får man helt enkelt offra sig…Trevlig lördag!

Laxpaj med fetaost:
4 filodegsark
5 st schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
100 gram babyspenat
olja
200 gram kallrökt lax
100 gram fetaost
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
0.5 dl dill
salt/svartpeppar

Hacka lök och vitlök och stek i olja. Lägg ner spenaten och fräs en stund till. Lägg dom tinade filodegsarken i en smord form. Pensla med smält smör mellan varje lager. Skär laxen i bitar och lägg ner i formen tillsammans med lökfräset och osten. Blanda ihop äggstanningen och häll ner i formen. Grädda ca 30 min, 200 grader.

Filodegsknyten:
filodegsark
smör
honung
hallon
päron
mörk choklad med hallonsmak
rivet limeskal
hasselnötter
Turkisk youghurt, vaniljsmak eller glass

Dela arken i mindre bitar, förslagvis 4 ggr. Använd 2 bitar till varje knyte och pensla smält smör blandat med lite, lite honung mellan varje lager. Lägg på fyllningen och rulla ihop arken eller lägg lite fyllning i mitten av arken och vik in hörnen mot varandra. Pensla gärna lite extra för att få det att fästa. Grädda ca 7 min, 200 grader. Servera med Turkisk youghurt eller glass.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s