Perfekt mat att fixa dagen innan den ska ätas, den är lika god kall som varm. Den kräver lite förberedelse men när det väl är gjort går det undan. Pimpade quinoan lite, den är lite trist när den är ensam tycker jag… Det här receptet räcker till fyra personer, minst. Ärtpeston funkar för övrigt fantastiskt bra till Finn crisp:)
Citronkyckling:
4 kycklingfileér
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
skal+saft från en citron
färska kryddor (timjan, koriander, persilja etc.)
salt/peppar
Grillpinnar
Blanda marinaden och häll lite mer än hälften i en plastpåse tillsammans med den delade kycklingen. Låt stå i kylen minst 3-4 timmar. Blöttlägg grillpinnar några minuter och trä sedan upp kycklingen på spetten. Grilla i ugnen (175 grader, varmluft) eller stek i grillpanna. Häll över resterande marinad.
Rödbetsquinoa:
1.5-2 dl quinoa
5 rödbetor
skal+saft från en halv citron
salt/peppar
färsk timjan
ev. lite fetaost
Koka rödbetorna ca 40 minuter. Låt de svalna och skär sedan tärningar. Koka quinoan enligt anvisningen och blanda med rödbetor. Blanda ner resten och rör om.
Ärtpesto:
1 dl frysta ärtor
2 msk solrosfrön
0.5 liten vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0.5 msk citronsaft
salt/vitpeppar
Mixas förslagsvis i en mixer:)