Riktigt goda biffar med mycket smak, hör till mina favoriter. Med en sallad och kokta morötter till blev det en toppenmiddag.
Biffar:
400 gram vegefärs
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk fond
1 liten gul lök
1 tsk salt
1,5 tsk krossad pepparblandning (svart-, vit- grön- och rosépepparkorn som mortlats)
smör
Sås:
1 msk krossad pepparblandning
1 msk smör
2.5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
0.5 buljongtärning
1 msk tomatpuré
salt
Blanda grädde och äggulor. Blanda ner den tinade färsen tillsammans med fond, lök, salt och peppar. Forma biffar och stek i smör tills de är färdiga.
Fräs peppar i smör och tillsätt sedan grädde, creme fraiche, buljong och tomatpuré. Låt sjuda några minuter. Lägg ner biffarna och efterstek några minuter.
Sa ju att det var grymt med färsen! Mums. Nu blev jag hungrig.
Dom ser riktigt goda ut.
Passar mig perfekt, jag som inte äter kött!
Funderar starkt på att det här blir kvällen middag!!! =0)
Gör det och gör gärna lite extra sås….det är risk att den går åt fort:)
Hittade inte vegefärs!
Men eftersom jag var så inställd på det, så blev det en färs-röra med sås.
Men smakerna var det ju verkligen inget fel på!!!
Riktigt gott! Å jag fick skriva av receptet till mamma… =0)
Haha, vad bra att mamsen ville ha:) Den vanliga quornfärsen är inte så bra när man vill forma biffar men röran låter ju toppen. Bra tänkt!
Ja, både sojafärs och quornfärs går ju inte att använda till något annat än köttfärssås och liknande.
Men nu har jag hittat och inhandlat vegefärsen!
Gör ett nytt försök till helgen tror jag, med riktiga biffar… =0)