Efter två veckor av yra och krogstråksmiddagar är det dags att återvända till mitt eget kök. Mjukstartar dock med en lättsam och riktigt god pastarätt. Ju mer smak parmesanosten har, desto godare blir det.
2 port:
200 gram spaghetti
150 gram rökt kalkon
1 vitlöksklyfta
olivolja
2 ägg
0.5 dl grädde
75 gram riven vällagrad parmesanost
salt/peppar
basilika
Koka spaghettin enligt anvisning men häll även i lite olivolja i vattnet. Stek vitlök och kalkon i olivolja på rätt hög värme några minuter. Kalkonen ska bli lite knaprig.Vispa äggen i en skål, häll ner grädde och nästan all ost och rör ihop till en krämig konsistens.
Lägg den kokta pastan i stekpannan med vitlök och kalkon. Rör om ordentligt. Häll över äggblandningen, rör runt och toppa med basilikablad, parmesan, salt och peppar. Servera genast.