1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1.5 dl kakao
125 g osaltat smör, rumstemperatur
2.5 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl krossade Mariannekarameller (ca 100g)
Vispa smör och socker luftigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Häll i yoghurten och vispa ihop till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och häll sedan ned det i smeten. Blanda försiktigt och tillsätt till sist Marianne. Klicka ut smeten i formarna,2/3. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Låt svalna.
Frosting:
200g mörk choklad
200g cream cheese
några droppar pepparmintsolja
Smält chokladen på låg värme, ta av kastrullen från plattan och vispa ner cream cheese. Tillsätt pepparmint efter smak. Ställ åt sidan för att svalna och stelna något. Spritsa eller bred på avsvalnade cupcakes. Dekorera.