Key lime pie

Helene och jag åkte upp till Åre för att hälsa på Ewa och Ebbe i deras otroligt fina stuga. Det blev mycket mat, vin och snack. Jag bidrog med en efterrätt som jag hittat bland Leila Lindholms recept – Key lime pie.

Pajskal:
200 gram digestivekex
100 gram smör

Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en springform och förgrädda ca 10 min. (175 grader) Låt svalna.

Fylling:
1 burk kondenserad mjölk, 400 gram
4 äggulor
skal + saft från 4 st lime

Blanda mjölk, ägg och lime och låt stå minst 45 min. Sila bort skalen och häll över allt i pajformen. Grädda ca 20 min. Servera med grädde.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s