Ingredienser:
tunnbröd
potatis
räksallad
falafel
sallad
tomater
gurka
majs
Falafel:
2 burkar kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 liten lök, gul eller röd
5-10 cm purjolök
½ dl persilja
½ dl färsk mynta eller koriander
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
2 msk vatten
1 krm kajennpeppar
1 tsk spiskummin
2 krm kanel
ev 1 dl sesamfrö till panering
matolja att fritera/steka i
Skölj kikärtorna och mixa tillsammans med allt utom kryddor och sesamfrön. Kikärterna ska helst inte bli helt mosade. Blanda sedan i alla kryddorna och låt stå i kyl ca 1 timma. Forma smeten till små bollar och vänd dem eventuellt i sesamfrö.
Fritera: Värm matoljan i en kastrull. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna.
Steka: Stek i olja, inte alltför het panna. Alternativt lägg dem i en smord ugnsfast form i 225 grader i 15 minuter.