Quornpaj med basilikatomater

 

Pajdeg:

2 dl dinkelsikt fullkorn
100 gram smör
2 msk vatten

Blandas och förgräddas (175 grader) ca 10 min.

Fyllning:
Quornfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
3 ägg
2 dl mjölk
lagrad smakrik ost
salt/peppar

Hacka löken och stek tillsammans med färsen tills det tinat. Blanda i resterande ingredienser och låt småkoka ca 15 min. Häll över pajdegen och grädda i ugnen ca 30 min.

Basilikatomater:
3 tomater
1 kruka basilika
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
flingsalt+svartpeppar
lite citronsaft

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s