Det krävs lite förberedelse eftersom riset tar lite tid att göra, men det är det värt. Hemmagjorda är godast!
Sushiris: 2 rullar
1.5 dl sushiris (grötris)
1.5 dl vatten
1 msk risvinäger
1 msk socker
Skölj riset flera gånger, låt stå i vatten ca 20-30 min. Häll på nytt vatten och koka upp. Låt riset småkoka under lock ca 10 min. Lägg en handduk mellan lock och kastrull och låt stå ca 10 min. Koka upp vinäger och socker och låt svalna. Häll riset i en vid bunke/form och rör försiktigt ner vinägern med en träslev.
Du behöver också:
Noriblad
Wasabi
Crabfish
Avokado
Gurka
Philadelphiaost/majonäs
Rom
Sesamfrön
En skål med kallt vatten
Tillbehör:
Soja
Inlagd ingefära
Lägg bladet med den blanka sidan ner på en bambumatta. Blöt handen och lägg ett tunt lager med ris över bladet. Lämna ca 2 cm upptill och nertill. Lägg wasabi längs kanten högst upp. Bred färskost över riset och lägg sedan fyllningen en bit in på bladet. Rulla ihop bladet försiktigt och pressa ihop en rulle med hjälp av bambumattan. Låt den ligga en stund innan du tar bort mattan. Skär bort kanterna med en vass kniv och dela rullen i mindre delar.
Insideout: Lägg plastfilm över bambumattan och strö över rostade sesamfrön. Lägg ett lager ris över plasten innan du lägger på noribladet och bred sedan över färskost. Lägg på fyllningen och rulla ihop.