Pecanpaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten
Fyllning:
125 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter (grovt hackade)

Blanda pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda ca tio minuter i 200 grader.

Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, och salt och låt det sjuda i några minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur eller kallare. Rör ner nötter, vaniljsocker och äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca 35-40 minuter i 175 grader.

Låt stå kallt, gärna över natten. Serveras gärna med glass eller vispad grädde.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s