Jag hade turen att få hänga med familjen Brandelius på påskafton. Mycket mat, vin, prat och skratt 🙂 Helene hade fixat massor av god mat och jag tog med mig en dessert – halloncheesecake.
Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning 1:
450 g philadelphiaost
200 g osockrade hallon
3 ägg
1,3 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i botten av en form med löstagbar botten. Grädda ca 10 min.
Mixa fyllning 1 i en matberedare och häll i formen. Grädda 25-30 min i nedre delen av ugnen.
Blanda fyllning 2 och bred över kakan. Grädda kakan 5 min och låt svalna. Servera med hallon.