Lakritstryffel med smak av hallon

Tryffel: Ca 45 bitar:
150 gram mörk choklad, 70 %
0.5 dl florsocker
1 dl grädde
150 gram hallon
50 gram turkisk peppar
100 gram rumsvarmt smör
Toppa med:
100 gram mörk choklad  – smält
Strössel
Flingsalt
Gör så här:
Dela chokladen i små bitar och blanda ner florsockret.
Passera hallonen i en nätsil så att alla kärnor försvinner. Krossa godiset i en mortel.
Koka upp grädden. Lägg ner smaksättningen i kastrullen och värm tills allt smält.
Häll grädden över chokladen och rör till en jämn smet.
Lägg ner smöret och vispa jämnt med en elvisp.
Låt svalna i kylen minst 1 timma.
Bitar: Lägg smeten i en liten form innan du ställer in i kylen. OBS! Smörpapper i botten! Låt stå i kyl några timmar. Skär sedan små bitar som doppas i smält choklad.
Bollar: Forma bollar av den kylda smeten.
Toppa med strössel eller salt.
Annons

1 tanke på “Lakritstryffel med smak av hallon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s