Tryffel: Ca 45 bitar:
150 gram mörk choklad, 70 %
0.5 dl florsocker
1 dl grädde
150 gram hallon
50 gram turkisk peppar
100 gram rumsvarmt smör
Toppa med:
100 gram mörk choklad – smält
Strössel
Flingsalt
Gör så här:
Dela chokladen i små bitar och blanda ner florsockret.
Passera hallonen i en nätsil så att alla kärnor försvinner. Krossa godiset i en mortel.
Koka upp grädden. Lägg ner smaksättningen i kastrullen och värm tills allt smält.
Häll grädden över chokladen och rör till en jämn smet.
Lägg ner smöret och vispa jämnt med en elvisp.
Låt svalna i kylen minst 1 timma.
Bitar: Lägg smeten i en liten form innan du ställer in i kylen. OBS! Smörpapper i botten! Låt stå i kyl några timmar. Skär sedan små bitar som doppas i smält choklad.
Bollar: Forma bollar av den kylda smeten.
Toppa med strössel eller salt.
Bjöd arbetskamraterna på dessa idag och det gick hem. Barnen däremot, spottade ut dem – bra det, då blir det fler till mamma:)