Ugnstekt lax med glasnudelsallad
Färsk lax
Sambal oelek
200 g glasnudlar
1 rödlök, båtar
1 liten squash, tärnad
2 skalade morötter, tärnade
1 palsternacka, tärnade
olivolja
1 dl grovt hackade, rostade cashewnötter
2 msk sweet chili
2 msk ostronsås eller soja
2 dl lätt kokosmjölk
1 lime, rivet skal + saft
färsk koriander
salt och peppar
Gör så här:
Lägg nudlarna i kallt vatten ca 1 tim. Krama ur vattnet och klipp korta bitar.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg lök och grönsaker i en form, ringla över olja, salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 20 min. Stek laxen snabbt någon min/sida. Krydda med salt och sambal. Lägg laxen i en ugnsform och stek klart den i ugnen.
När rotfrukterna är färdiga, blanda ner resterande ingredienser i formen. Värm ev några min i ugnen.
Servera med laxen.