Caesarsallad

Nu har jag äntligen prövat på att göra en egen Caesarsallad – min favvosallad! Den blev mumsig men jag måste fila lite på dressingen för att få den perfekt. Den blev lite tjock och lite sliskig…

Du behöver:
3 kycklingfileér
grillkrydda
3 skivor Raskens fullkornsfranska
olivolja
1 romansalladshuvud
Riven parmesanost
Stek kycklingen i en stekpanna tills den fått fin färg. Stek färdigt i ugnen (175 grader).
Skär tärningar av brödet och stek i rikligt med olivolja.

Dressing:
1 sardin
0.5 msk vitvinsvinäger
0.5 msk dijonsenap
0.3 dl riven parmesanost
1 liten vitlök
1.5 tsk citronsaft
1.5 dl rapsolja
salt/peppar
ev. vatten

Mixa sardinen, vinäger, senap, ost, vitlök och citronsaft. Häll ner oljan samtidigt som du fortsätter att mixa. Rör ner osten. Späd ev ut med lite vatten. Salta och peppra.
Fördela sallad, kyckling och brödkrutonger på en tallrik. Lägg på lite dressing och avsluta med riven parmesanost.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s