Nu har jag äntligen prövat på att göra en egen Caesarsallad – min favvosallad! Den blev mumsig men jag måste fila lite på dressingen för att få den perfekt. Den blev lite tjock och lite sliskig…
Du behöver:
3 kycklingfileér
grillkrydda
3 skivor Raskens fullkornsfranska
olivolja
1 romansalladshuvud
Riven parmesanost
Stek kycklingen i en stekpanna tills den fått fin färg. Stek färdigt i ugnen (175 grader).
Skär tärningar av brödet och stek i rikligt med olivolja.
Dressing:
1 sardin
0.5 msk vitvinsvinäger
0.5 msk dijonsenap
0.3 dl riven parmesanost
1 liten vitlök
1.5 tsk citronsaft
1.5 dl rapsolja
salt/peppar
ev. vatten
Mixa sardinen, vinäger, senap, ost, vitlök och citronsaft. Häll ner oljan samtidigt som du fortsätter att mixa. Rör ner osten. Späd ev ut med lite vatten. Salta och peppra.
Fördela sallad, kyckling och brödkrutonger på en tallrik. Lägg på lite dressing och avsluta med riven parmesanost.